31 Ağustos 2009 Pazartesi

köftenin takımı olmaz..

köftenin takımı olmaz ama beşiktaş'ta siyah beyaz bu köftelerden yemek sizi rencide edecekse sarı kırmızılarından da deneyebilirsiniz. şimdi tam çarşının göbeğindeyiz, köftelerimiz de meşhur.. 1963'ten beri köfteciyiz, ama ne zaman meşhur olduk, işin o kısmı muamma.. balık pazarından az sonra, devasa stilize kartal heykelinden az önce soldaki sokağın içindeyiz.

köftelerimiz gevrek (evet köftede de olur o) güzel pişmişlerdi. iftar saatinden önceki fırtına sessizliğinde uğramama rağmen yarı yarıya da doluydu. bir piyaz eşliğinde porsiyonun göz doyuruculuk endeksi fena değil, ancak bir dahaki sefere bir buçuk söylenecek, not aldım.

dışardaki tek tek masaların aksine içerde uzun kalabalık masalar var, sosyal fobisi olanlara not olarak düşelim. köfte elitizm kaldırmaz, bunu da ayar olarak notun sonuna ilave ettik.

fiyatlar makul, ortalamalarda. yoğurt için biraz daha özenilseydi iyiydi, minik pastörize yoğurtlar bu şöhreti kaldırmaz..

son olarak bir köftecinin gerekli telefon listesinin en başında kim olur? :)

afiyet olsun...

4 yorum:

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

aynı sokakta bulunan turşudan bir dahaki sefere turşu yemeni öneririm bide bu leziz köftelerin yanına...köfteciden bir tabak al götür turşucuya onlar zaten dolduruyorlar tabağı...

Unknown dedi ki...

PetShop da var alla alla ((:

Cimbakuka dedi ki...

O sokakta ki hangi dükkana gitsen semt'in kokusunu tadarsın buram buram. Her köftecinin farklı bir lezzeti var. Turşu olayımı? peeh diyorum...

FuuK dedi ki...

Dershane günlerinde çok fazla giderdim dün yine önünden geçtim eski günler geldi aklıma :D