5 Şubat 2009 Perşembe

kabataşa köfte seferi..

evet yine kabataşa geçiyoruz. bu sefer hemen üsküdar motorlarından indiğimiz noktada köftecimiz..

minik bir oluşum selahattin abininki. arkadaki set üstünde minik masalar ve tabureleri var. hep görürdüm pek yakalayamazdım, zira 11:00 - 20:00 arası çalışıyormuş. yazları sanırım biraz daha kalıyor ama kendisi de pek emin değil :)

tesislerine tezat durumdaki iri sandviç ekmeğine devasa üç köfte koyuyor, biber de közlüyor. tabi en güzel yanı ekmeği ters olarak ızgara etmesi ki, çoğu köfteciden rica minnet alınan bir hizmet bu.

acı severlere bir not; direk olarak adanadan bi arkadaşı vasıtasıyla getirttiği kırmızı pul biberine son derece güveniyor. haklı da ayrıca.. biber fena..

bir köfte bir ayrana verilen para 5 lira. bunun 4 lirası köfteye ait. çevre ofislerden de öğlen ve iş çıkışlarında oldukça rağbet gördüğünü söyleyebilirim.

afiyet olsun..

4 yorum:

gaye kalavli dedi ki...

ben de bir turlu yiyemedim bu adamcagizin koftesini. sahane kokar hep :) dentur avrasya ya gelmeden once bir tane daha vardir deniz kenarinda. sucuk da yapar ayrica. orayi da denemenizi oneririm...

sadi tekin dedi ki...

http://neredekofte.blogspot.com/2008/11/kabatata-yamurlu-bir-kfte.html buyrun efendim..

gaye kalavli dedi ki...

iyi takip etmemisim blogunuzu demekki :) tahmin etmeliydim aslinda...

hatice caglar dedi ki...

Öncelikle blog için tebrikler. önemli bir boşluğu doldurmuş. Ben Ortaköy'de oturuyorum, Dereboyu Caddesi'nde sokak arasında araba köftecisi var. Murat gencecik bir çocuk babası da köfteciymiş. O araba 25 yıldır aynı sokakta. Seveni çok, facebook grubu bile var.
http://www.facebook.com/inbox/?ref=mb#/group.php?gid=7308846469&ref=ts