28 Ocak 2009 Çarşamba

levent çarşıdan edirne kırkpınara ışınlanalım..

levent çarşı meydanında yer alan edirne kırkpınar köftecisindeyiz. köfte diyince akan sular durur ancak tabelada neden o kadar gizli, anlayamadım.. köftecisin sen dostum, rahat ol, çok seviyoruz biz..

hımm.. evet, köfteseverleriz ama hani köfteyi beklerken çerez niyetine gelen tava ciğerine de arkamızı dönecek kadar vicdansız değiliz.. hem leziz, hem de köfteyi beklerken nefis bir meşgale insanoğlusuna.. ederi 7,5 türk lirası..

köftelere diyecek yok.. ama diyeceğimiz var, o da şu.. yukardaki foto kırkpınar köfte, 6lı; ederi 6,25 türk lirası.. oysa ki aşağıda görülen kırkpınar şişman köfte, 4lü; ederi 6,75 türk lisası.. ve tamamen aynı köfte.. miktarları da aşağı yukarı aynı.. sadece kafa karışıklığı.. ama tabak gelene kadar.. sonra insan bu işe bir anlam vermeye çalışırken harcadığı zamanı unutuveriyor..

patates kızartmasına özellikle ayrı bir paragraf açmak istiyorum.. kocaman, el kesimi, lezzetli ve neredeyse hiç yağ çekmemiş.. bolca yenebilir..

ikram olarak gelen malkara peynir helvası da tarzım olmamasına rağmen denenebilir.. ederi 3,25 türk lirası tabi, müesseseye kendimizi sevdirdik muhtemelen..

beşiktaş, osmanbey, 4 levent, dudullu ve pendik viaportta da şubeleri olan bu köfte mekanı 11:00 - 22:00 arası servis vermekte..

Hiç yorum yok: