3 Nisan 2009 Cuma

ortaköyde murattan köfte yedik..

epey bi aradan sonra bu sefer ortaköyde friendfeedden organize olup köfte yemeye gittik.. (ayrıca köfte sonrası raporu da burada..) saat 7 gibi köfteci muratı ortaköy dereboyu caddesi üzerindeki vestel bayiinin yanındaki sokak içinde kıskıvrak yakaladık.. tam zamanında gelmişiz ki, bizim köfteleri atmasıyla birlikte tezgahına bir bereket bir kalabalık.. ayağımızın uğurudur belki de.. 

murat 30 senelik baba tezgahını işletiyormuş. babasını 14 yaşında kaybettikten sonra geçmiş tezgahın başına, o gün bugündür de aralıksız devam etmiş. hazırlıklarını sürdürdüğü dükkanına yakında geçmeyi planlıyormuş, sulu yemek de olacak dedi heyecanla.. sembolik olarak arabada da köfteye devam etse dedim içimden.. dükkan köftesi böyle olmaz ki..  

minik köftelerden yarım ekmeğe 8 adet düşmekte. soğanı, köz biberi acımadan koymakta, ayrıca rendelenmiş havuçla da karşılaşmak mümkün tezgahta.. pul biber ise vazgeçilmez aksesuar.. içecek olarak sadce ayran alternatifiniz var.. (bir kontrolsüz kafiye durumundayız bi yandan..)

gelelim fiyatlara.. istanbul tezgah köftecileri odasından belirlenmişçesine muratın da yarım ekmek köftesi 5 lira.. ayran için ayrıca 1 lira ödemeniz gerekmekte.. 

lezzet kişiye özel bir durum elbet, ancak bir daha gidişimde sosa acımam ama havuçsuz bi yarım ekmekte köftelerin daha belirgin olacağını düşünmekteyim..

afiyet olsun.. 

Hiç yorum yok: