17 Şubat 2010 Çarşamba

bursa çiçek ızgara peşimde :)


bundan yaklaşık 1 sene 2 ay 1 gün evvel akşam saatlerinde bursa'da uğramıştık, ve blogumun ilk yazılarından biriydi. o zamanlar istanbul'da şubeleri falan yoktu, bursa'da yediniz yedinizdi.. geçen hafta baktım cevahir'de, gelmiş  peşimden :)

eğer işinizde iyiyseniz, taklitlerinizin oluşması da kaçınılmaz sanırım.. şimdiye kadar "başka yerde şubemiz yoktur" prensibiyle yaşayan bursa çiçek ızgara'nın çiçeğini kullanarak benzerleri de zamanla açılmış elbet. hatta cevahir avm'de yemek katına çıktığınızda o "benzeri"nin önünde kendinizi bulmanız işten bile değil. 

oysa ki tam da karşı tarafta forum'la birlikte istanbul'daki gerçek ikinci bursa çiçek ızgara. 


köfteler yoğrulmuş şekilde bursa'dan hazır olarak geliyormuş. (bir kıvam ve formul tedbiri olarak sanırım.) oldukça ferah ve aydınlık bir köşe yaratmışlar, temizlikte de iddialılar, yakında mutfaklarını ziyaretçilere açmayı düşünüyorlar, bir avm'de olmalarına rağmen.


bir köfteciye geldiğimde garnitür ve (ayrıysa)  patates kızartması dışında köfteye yoğunlaşmak isterim. salata barı gözüm görmez.. köfteyi beklerim iştahla.. 


tabaktaki köfte karışık. tahmin edeceğiniz üzere; büyükler kaşarlı, diğerleri normal.. köftelerde bir takım baharatlar yok, bu konuda pek tutucular.. baharatın, kalitesiz eti saklama amaçlı kullanıldığını düşünüyorlar.. şahsi fikrim ise dozunda baharat keyifli olabiliyor.. bu arada normal köftelerde kullandıkları taze soğan pek leziz.. lakin, mevsime göre domatese dair hislerimde bir takım değişimler olmakta.. közlemek, içi beyaz domatesi kurtarmıyor.. mevsimi dışında garnitür olarak köftenin yanına domates vermekten vazgeçip bunu güzel bi şekilde duyurup da köfteseverlerin gönüllerini de başka bir malzemeyle alacak köftecinin alnından öpücem.. yapıcam bunu.. 


bu bir yoğurt, evet.. bu da bursa'dan geliyormuş.. köfteyle birlikte bu gibi doğal yoğurtlara ayrı saygı duyuyorum.. kıvam ise babaşka bişi..

bursa çiçek ızgara 10:00 - 22:00 arası avm'ye bağımlı olarak çalışıyor. keşke sinema çıkışları da uğranabilir olsa diyor insan tabi.. normal köfte yerseniz 8.75, kaşarlı köfte yerseniz 8.95, fotoğraftaki karışık köfteden yerseniz ise 10.75 liranızla vedalaşıyorsunuz, ama pek de üzülmüyorsunuz buna.. ayrıca bu fiyatlar bursa'dakinden de ucuz.. henüz bir aylık oldukları için şimdilik paket servisi yapmaya başlamamışlar.. 

köfteniz ızgara olsun, afiyet olsun!.. 




3 yorum:

Ovgu Cakmak dedi ki...

Cevahir'de ben de Bursa Cicek Izgara'da kofte yemistim ama sanirim taklidinde yemisim. Cunku hic memnun kalmadim. Tabaklar plastikti. Sunum da pek iyi degildi. Bahsettiginiz yer sanirim Cevahir'in icinde yeni acildi.

Adsız dedi ki...

gerçekten lastikgibi olsada bayılıyorum bu kefteye çalışanda yiyende çok mutlu devamınıda dileriz

sadi tekin dedi ki...

sevgili adsız, o köftenin kıvamıyla ilgili "lastik" gibi olması, özelliği o :)