3 Haziran 2010 Perşembe

lunapark önü şenlik havasında bir köfte olayı..


küçükçiftlik parkı'ndayız maçka'da. freshtival nedeniyle lunaparkımız devredışı.. dönmedolaba binerim diye heveslenmiştim lakin dönmedolabı dönerken görme şansım bile olmadı.. ortalarda dolanıp ona buna rastlayıp laflarken insan ansızın acıkıyor tabi.. festivallerde bu yemek işleri de hep sorunludur, ya çok pahalıdır, ya kötüdür ya da çok kuyruk vardır.. yanınızda bisküvi bile getirmenize izin vermezler ayrıca.. eziyet yani..


cevval türk genci bu durumda anlık parlak çözümler üretmekte çok gecikmez tabi.. yıllardır lunaparkın önüne konuşlanmış seyyar köfte arabasına koşulur ve biraz hava koklandıktan sonra köfteler söylenir.. tabi ki yarım ekmek..


pişen köfteler gözkararı tartılırı tabi ki, fakat ekmeğe konulan miktar biraz muallak.. "4 adet" bilgisi var ama anlaşılan, eğer şanslı iseniz bu rakamın "5" olması işten bile değil.. bu işler biraz kısmet tabi.. marulu yeşilliği derken, insan ekmeğin daha taze ya da en azından biraz mangalda kızartılmış olmasını istiyor ama tabi o karmaşada mümkün bişi değil bu, mangalda yer bile yok.. yok canım yenmeyecek kadar da değil zaten..


yarım ekmek köfte 5 lira, servis ise sabah 11 gibi başlayıp bi takım muallak kriterlere göre 01 civarlarında sona eriyor.. sınırları çok zorlamamanız önerilir. bir başka öneri de, çok istisnalar dışında hijyen konusunda deliriyorsanız bu tip arabalardan uzak durmanız.. sonuçta biraz rahat olmak lazım.. 


afiyet olsun.. 


Hiç yorum yok: