25 Kasım 2008 Salı

fulyada gece köftesi..




uzun zamandır önünden geçer, bi türlü durup da bi tadına bakamazdım. bugüne kısmet bloğa vesileymiş.

adana ve urfayı da köfte türevlerinden blog konusu yapıyorum, itirazı olan? madem yok, o halde devam..

yol kenarında bir göz mangalın üzerinde yapıyorlar adana urfa, ve dahi kanat da varmış ama isteyen pek yoktu. haklılar zira yediğim güzel adanalardan biriydi mobil. dürüm tabi ki, hafif etli de. ama hamurlaşmadı, dengesi iyiydi. bi tanesi de fena doyurmuyor, hani zorlasam ikinciyi yiyemezdim ki iki mcdonalds menüsü indirebilen bi kişiyim.

akşamüstü 5 gibi gelip 1 buçuğa kadar duruyorlarmış. sürekli bi kalabalık söz konusu, iki kişiler; biri pişirmeci biri dürücü. bi de halısahayı geçince sokak içinde oturgaçlı bir yerleri de varmış ama sanırım burası daha rağbetli.

dürümümüzü 4 ytl karşılığı edinebiliyoruz, ha birde yanına ayran derseniz, ki diyin bence benim dürümdeki köz biberler fena acı çıktı, o vakit maliyetin 5 ytl.yi bulması işten bile değil.

afiyet olsun efendim..

2 yorum:

Ceylan dedi ki...

Ben kesinlikle vejetaryen degilim, olamam ! Ancak Azerbaycana geldikten sonra olmayi dusunmedim degil hani! Burada kasaplar kestikleri etleri dukkanin disinda sergiliyorlar, sanki bizim manavlarin dizi-dizi domates sergisi gibi! Rezalet birsey, kafalar, bacaklar, ic organlar....hele de sabah sabah ise giderken bunlarin oldugu bir caddeden gecmek...aklima gelmiyor degil tabii vejeteryan olmak ama...maalesef!

Buarada Urfa`ya gittigimde, o zaman bir gida markasinin urun muduru idim, Turkiye`nin degisik illerinde ev ziyaretleri yapip kadinlarla yemek uzerine sohbetler edip, yemeklerinden yiyordum (Allah`im ne guzel gunlerdi onlar!) ogrendim ki adamlarin binbir cesit koftesi var, `kiyma` da bunlardan biri iste ! Aksam misafir gelince, `e hadi canim bir cay demleyelim yanina da bir kofte yoguralim` oluyorlar :) Nefis di mi?? Orda yasamak ya da daha iyisi her aksam misafir gitmek varmis yani !!!
Bayramda TR`dayiz, ölüyoruz bu sokak köftelerinden yemek için:))

Adsız dedi ki...

o fulya mahallesinin biraz yukarısına çıkarsan sgb, 2. şubeye doğru, gene burnuna acaip bir köfte kokusu gelecek.. (kokuya 2. şubede ulaşamazsan biraz daha yürü, sürmelinin önünden kesin duyuluyor:P) işte o sürmelinin karşı sırasında (ama taksi durağının orada deil durağın da arkasında) markasını bile tescillemiş "orjin köfte" var.. gerçek bir köfte efsanesi kendileri.. sac kavurma da var ama köfte bi tane.. çeyrek ve yarımın haricinde 3 çeyrek yani 3/4 ekmeğe köfteyi ilk kez orada görmüş olmam bir yana, sacda pişmiş soğan, taptaze yıkanmış yeşillik ve maydonoz da koyuyorlar ekmeğin arasına.. offff.. canım çekti yaa.. bazen 2ye kadar duruyor ama 12de kapattığı da oluyor, yazın da 1 ay tatilini yapıyor amca:) mutlaka denemelisin:)