26 Kasım 2008 Çarşamba

beşiktaşta tam köşede köfte yiyelim..



bi gece ansızın keşfettiğim merkezefendi köftecisi.. neden farkedemedim uzun zaman; çünkü yer yokmuş gibi şampiyon kokoreçin bitişiğinde, ver renk yokmuş gibi aynı renk idi.. (hala daha öyle) gece geç saatlere kadar açıklar, sabah erken başlayan servislerinde kahvaltılık da alma şansınız var eğer şanslı iseniz.

ben bu akşam porsiyonköfte aldım, 6 adet köfte, fotolarda gördüğünüz üzere, biraz garnitürlebirlikte. tabak sunumu zayıf, ya tabağı beslemeliler, yok olmuyorsa tabağı küçültmeliler. tabak buhaliyle 7 ytl. eğer yarım ekmek içinde isterseniz köfte sığmadığı için 5 adete iniyor, bedeli de 5 ytl. oluyor hemencecik.

temiz pak bir mekan. özellikle tuvaletler tatminkar. (ne kadar önemli bir detay olduğunun bilincinde olduğumdan paylaşmak istedim)

köftelere girişmeden önce bir süzme mercimek çorbası içmenizi şiddetle tavsiye ederim, leziz.. kaldı ki ben süzme mercimek çorbasını hiç sevmem..

2 yorum:

hicbirsey dedi ki...

gerçek merkezefendi köftecisi merkezefendide. kabristanın yanında. ve nefis.

La Madame Chapeau dedi ki...

Süzme mercimek çorbasını hiç sevmediğin için ordaki çorbayı yanlışlıkla sevmiş olabilir misin?

:D

Ya da bize orada hep kötü çorba denk geldi, o da mümkün. Zaten IKEA'da da reçel vermiyorlar bize! :((

Bu arada, ne kadar çok köfteciyi gezmişiz biz de... (Ki çocukken banam bana "seni köfteciye veri'cem" diye takılırdı.) Fakat "köfte" üzerine blog hiç aklıma gelmediği gibi köfteli tek bir yazı bile yazmamışım. Oysa et sevmem, köfte severim derim hep!

İlham oldu. Belki de Yılmaz amcamlı ve köfteli anılarımı, bellekten yitmeden önce yazmanın zamanı gelmiştir.

İlham için teşekkürler :)