10 Aralık 2010 Cuma

evlenmeden önce son köfte..

uzun bir aradan sonra tekrar yeni koftelerle birlikteyiz sevgili köfte severler.. gorusemedigimiz bu süre zarfında et fiyatları tavan yaptı, et ithalatları, spekülasyonlar, kurban bayramları derken.. yine bizbizeyiz..
malumunuz bir süredir edirneli koftecilerin istilası altindayiz.. şikayetçi miyiz; tabi ki hayır.. biz gidemiyorsak onlar geliyorlar, ne güzel..

iste bu koftecilerden biri de Edirne uzunkopru koftecisi.. hemen besiktas evlendirme dairesinin yan kosesi, pazarin karsi kosesi oluyor.. bundan yaklaşık bir yıl evvel yemiştim köftesini, ancak dokumantasyon eksikliği nedeniyle paylasamamistim.. acilali iki sene oluvermis.. yanılmıyorsam etiler ve bahcelievlerde de şubeleri var ama sahipleri edirneli olmasına rağmen edirnede merkez lokanta yok diğer bazıları gibi; ama olsun..

servis 12de açılıyor, gece 10a kadar sürüyor.. fiyatlar için menü fotografına bakınız.. benim uğradığım saat 9 civariydi, azaldığı için kendileri yapmadilarsa eğer; mercimek çorbaları lezzetli lakin kıvamı düşük, yani sulu.. biraz daha koyu istiyor insan..


köftesini eğer yanlış hatırlamıyorsam önceki seferden, biraz formülü değişmiş.. ekmek takviyesi yapılmış gibi.. alışıldık gevrek köfteden daha çok en köftesine yakın.. bu yanıyla biraz hayalkirikligi olsa da lezzeti fena değil. ette bi nebze de, köftede özellikle sinir ve kikirdaga ılımlı yaklasamiyorum, bu acıdan biraz daha özen istiyor.. porsiyon ise yeterli..


garnitur olarak biberi turşu olarak ciddiye alamıyorum.. turşu isteyen olursa verirsin bi tabak turşu, olur.. garnitur biber közde iyice ölmeli, pilav ısıttınız, patates varsa taze kizartilmis olmalı.. evet, huysuzum..


fiyatlar ortalamalar dahilinde, servis iyi niyetli; beyefendi ile başlayıp abi ile devam ediyor; ama olsun..


ve afiyet olsun..