26 Aralık 2009 Cumartesi

kadıköy'de çınarın altında köfte yesek..



kadıköy'de ara sokaklarda aniden karşıma çıkan bir köfteci, hele ki "ev köftesi" kelimesinin damağımda yarattığı o titreşim yok mu, dayanamıyorum ona işte.. dalıverdim içeri.. salı pazarından boğaya çıkarken sağda, yapı kredi'nin yanından içeri girince.. sabah yedide başlayan çorbaya öğlene doğru köfte ve sıcak yemekler eşlik ediyor. akşam bu saatte sadece köfte vardı; en sevdiğim şekilde :)



kadın eli değdiği hemen belli oluyor, ben içeri girdiğimde az sonra göreceğiniz sütlaçları sıcak sıcak yapıp mekandan ayrılan hanfendi mekanın sahibi sanırım. bir kaç metal masası olan küçük bir mekan burası. gerçi insan masalar ahşap olsaydı demeden edemiyor..



7 liradan bir porsiyonda altı adet olan köftelerimiz biraz küçük ama leziz. bir buçuk porsiyon paklar bi dahaki sefere bu bünyeyi.. patatesler tam da hep dediğim gibi köfteler kızarırken odun ateşinde, yeni kızardı benim için. öğleden  kalmış pateates yememek gerçekten güzel.. biberin de hakkı verilmiş.. ha bir de, temizdir muhtemelen ama, keşke o minik sosluğu patateslerin üzerine koymasaydınız dediydim..



ve işte sütlaç, en huzurlu tatlı sütlaç.. fırın olmasa bile, fırından yeni çıkmıştı, henüz sıcaktı ve benim karşı koyabileceğim noktada değildi.

köfteniz bol olsun efendim..

8 yorum:

lady dedi ki...

bi de beşiktaş evlendirmenin orda, tam köşede ergene uzunköprü köftecisi var, mutlaka denemelisin! :) şimdiden afiyet olsun.

sadi tekin dedi ki...

denemem mi :) fakat artık nasıl acıkmışsam köfteye direk dalmışım, çekemedim foto falan.. bi daha igtmeyi bekliyorum vesileyle :)

lady dedi ki...

valla canım çekti senin köfte fotolarını görünce :)) ben de açtım arayı gitmedim ne zamandır, belki ben çekerim senden önce :p

sadi tekin dedi ki...

önce ben :)

lady dedi ki...

pazartesi başlasın ama yarışma :) yoksa baştan kaybederim ben :)

sadi tekin dedi ki...

anlaştık.. pazartesiden itibaren ilk fotoyu çeken kazanır.. ama nasıl ispat edicez?

Adsız dedi ki...

harıkaydı canım bende gıttım o lezız kofteyı yedım degermıs cınar kofte

Adsız dedi ki...

suadıyeden ,kadıkoye geldık tavsıyenız uzerıne 4arkadas kofte yemek ıstedık ,ama o guzel yemeklerı gorunce vaz gectık ,ne kadar lezız anlatamam ,gorsellık super ,evet ,tezgah ,arkasında hos ,kıbar zarlf genc bayan vardı,hem yemeklerı sunuyor servısıde bıze o yaptı sıparıs alırken bıle cok kıbar ve guler yuzluydu emınımkı bu yemeklerıde o yapıyordur utandık soramadık sadece orda eksık ıkı sey gordum .oraya slow muzık ahsap masa ve sandalyeler uzerıne ortuler onon dısında hersey harıka en kısa zamanda ordayız tsk cınar