29 Aralık 2008 Pazartesi

ikeaya gidilir de köfte yenmez mi..




bu sefer bayrampaşa ikeadayız. genelde ümraniye ikeayı tercih ediyorum ama içeri girdikten sonra tamamen aynı olmasından dolayı bir yabancılık çekmedim.

isveçlilerin mutfağına yaprak sarma gibi köfteyi de biz türkler sokmuşuz dolayısıyla bir tereciye tere satma durumu var ama işini iyi yapanın elini de öperim. olmadı köftesini yerim :)

ikea açık olduğu müddetçe açık olan restoran kısmının demirbaşı olan bu toptop köfteler bu canlarım benim 15 adedi 7 ytl den self servis olarak edinilebiliyor. patates kıartması ve sosu da cabası. dağ çileği reçeli de denenebilir. sormadan koyuyorlar zaten, istemiyorsanız söylemelisiniz.

içecek olarak alman malı alkolsüz bira denedim ama siz siz olun aklınızdanbile geçirmeyin. o kadar diyeceğim sadece... kendimi gazoza zor attım..

sonolarak da köfteler yağda değil fırında yapılıyor ve hafiflik sorunları yok.

16 Aralık 2008 Salı

bursa çiçek ızgara





hep istanbul hep istanbul nereye kadar.. şimdi bursadayız.. çiçek ızgara kendisi.. tavsiye üzerine geldik buraya..

genişçe bir mekan.. özellikle tuvaletler çok şık ve temiz.. mekan dekorasyonunun böyle olduğuna bakmayın..

köfteler tabakta garnitürsüz yapayanlız geliyorlar.. yazık onlara.. ayrıca pilav patates falan istiyorsunuz.. patates kızartması -hani şu fotoğrafta görülen- olağanüstü lezzetli. yılbaşına kadar 4 ytl.

köfteler 10 ytl. normal köfte porsiyonda 10 adet, kaşarlı köfte 4 adet, et şiş -ki bu da yediğim en yumuşak ve lezzetli şişti- 4 çubuk üzerinde.. rica edicem lütfen o kuyruk yağlarını ayırmayınız.. lezzeti veren o..

biraz sempatik olursanız ufak bir tabak patates kızartması ikramını da elde edebilirsiniz.. ama olmazsa lütfen zorlamayın, benim sempatikliğime bağlı olmuş olabilir :))

sabah 11den akşam 21e kadar servis yapıyorlar, bir ara öğleden sonra kapandığı rivayet olunur ki hala devam ediyor mu bilemiyorum.. bir başka rivayet de köftelerin içinde hiçbir baharat kullanmamaları..

birbaşka köfte tabağında ya da yarımekmekte görüşmek üzere..

7 Aralık 2008 Pazar

dikkat! köfte çıkabilir..


neden dikkat? çünkü otoparkın içinde hazırlıyor mehmet abi köfteleri.. saat altından itibaren içerde, sonra yolun karşısına geçip odakule geçidinin tepebaşı tarafına konuşlanıyor dokuzdan itibaren.. gece müşterinin durumuna göre sabaha kadar oralarda..

yıllarca ocakbaşı işletmiş, dediğine göre 85ten sonra etler pek yavan, o eski lezzetler yokmuş. haklı, çocukluğumda organik yumurta mı vardı, hepsi organikti çünkü..

yarım ekmek köfte 3,5 ytl. beş adet köfteye tekabül ediyor bu ancak 5 liralık olsun demenizi tavsiye ederim köfteler biraz emanet duruyor ekmeğin içinde o meblağlarda.. ekmeği hafif, kızartıyor da ızgarada.. soğanı sormuyor, eğer geceye devam edecekseniz önceden uyarmanızda fayda var.

fıratla beraber köfteye giderken görülüyoruz son karede, eşliği için teşekkürler.

afiyet olsun..

1 Aralık 2008 Pazartesi

gayrettepede köftenin orjinine yolculuk..





gayrettepede buger king ile türktelekom binasının yanından giriyorsun, biraz ilerde dörtyol ağzında ikinci nesil sarı kırmızı bir vosvos minibüs içinde orjin köfteyi görüyorsun. sarı kırmızı zaten kaçırman imkansız.. açık bagaj kapağından içeri uzanırsan adem ustayı görüyorsun mangalın hemen ardından..

adem ustanın "teferruata girme" ricasını kırmayacağım. köfteler konuşuyoru çünkü.. sadece bir dahaki sefere biberimi de ızgarada közletmek istiyorum..

akşamüzeri 6dan gece 1e kadar açık servis. pazar günleri sami yende maç yoksa dinleniyor tescilli köfteler. yarım ekmekte 5 adet köfte ızgarada ölmüş soğanlarla yatıyorlar. yarım ekmek köfte 5 ytl, büyük ayranımız da 1,5..

okuyucuya not: orjin köfteyi bana öneren kişiyi hatırlayamıyorum. ortaya çıktığında ilk uygun köfteci ziyaretini kendisiyle yapıp ona köfte ısmarlayacağım. kendi görüşleri de burada yer alacak. bunu da genel bi uygulama haline getireceğim. "köfteci öneren köfte yer."